Kwaliteitsafspraken: Lijst VUUR luistert!

Kwaliteitsafspraken: Lijst VUUR luistert!

5 oktober 2018 evenement medezeggenschap onderwijskwaliteit 0

 

Sinds het collegejaar 2015-2016 starten studenten niet langer met een basisbeurs. Bij het aannemen van de wetswijziging hierover, is beloofd dat de afgenomen geld geïnvesteerd zouden worden in het onderwijs. Vanaf volgend collegejaar komt er daarom negen miljoen euro extra naar de UU. Dat bedrag loopt de komende jaren op tot rond de twintig miljoen. De afspraken over waar dit geld naartoe moet, worden De Kwaliteitsafspraken genoemd. De grote vraag is natuurlijk: waar moet het geld van de kwaliteitsafspraken naartoe?

Lijst VUUR heeft in de Universiteitsraad instemmingsrecht over de invulling van de Kwaliteitsafspraken. Het basisbeursgeld is echter niet van ons als U-Raad: het geld is van alle studenten die hiervoor hun basisbeurs ingeleverd hebben. Lijst VUUR wil daarom graag weten wat jullie willen dat er met jullie ingeleverde miljoenen gebeurt. Dat is dus eigenlijk vooral ontzettend leuk: er is een flinke smak geld en jullie mogen meebepalen waar het aan wordt besteed.

Op 17 oktober (De Dag van de Medezeggenschap) nodigen we jullie daarom uit voor een brainstorm over De Kwaliteitsafspraken. Meld je snel aan via onderstaand formulier!

NB: Deze gegevens worden gebruikt voor de organisatie van de inputavond. Na afloop worden naam en e-mail verwijderd uit onze administratie.

Please follow and like us: