Standpunten

NEDERLANDS | ENGLISH

Kwalitatief onderwijs

Bij de Universiteit Utrecht moet iedereen rechtvaardig kunnen studeren. Daarnaast moet er ook ruimte zijn voor onderwijsinnovatie om de kwaliteit van het onderwijs mee te laten groeien met de ontwikkelingen in de maatschappij.

→ herkansingen
→ flexstuderen
→ kleinschalig onderwijs
→ opgenomen hoorcolleges
→ eerlijke bestuursbeurs

Chill studeren

Steeds meer studenten lijden onder stress en burn-outs. Lijst VUUR vindt dat de mentale welzijn van studenten een prioriteit moet zijn van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is het ook nodig om voldoende studiefaciliteiten te hebben.

→ erkenning mentale gezondheidsproblemen
→ toegankelijke studentenpsycholoog
→ meer plekken in de UB

Toegankelijke universiteit

De Universiteit Utrecht is een organisatie met ongeveer 35.000 studenten en werknemers. Een goede en transparante communicatie is daarom noodzakelijk. Ook vindt Lijst VUUR dat iedereen met academische capaciteiten welkom moet zijn binnen de universitaire gemeenschap.

→ universiteitsbrede inputavonden
→ geen financiële barrières
→ verstandige internationalisering
→ rolstoegankelijke binnenstad

Levendige universiteit

Een groot deel van de campus is op het Utrecht Science Park. Lijst VUUR vindt dat een goede sfeer de universitaire gemeenschap versterkt. Daarbij moeten de faciliteiten in de gebouwen in de binnenstad niet achterblijven.

→ meer horeca in het Utrecht Science Park
→ meer groen in het Utrecht Science Park
→ meer stopcontacten in de binnenstad
→ betere huisvesting studieverenigingen binnestad
→ mondernisatie van de gebouwen in de binnenstad

UU voor de toekomst

Lijst VUUR vindt dat de Universiteit Utrecht op het gebied van duurzaamheid veel kan bijdragen. Niet alleen door het doen van onderzoek, maar ook door het creëren van een duurzame organisatie. Daarnaast is een gezonde universiteit ook belangrijk: mens sana in corpore sano!

→ voldoende groene energie
→ slimme besparing
→ altijd afvalscheiden
→ interuniversitaire sportwedstrijden