Kandidaten Faculteitsraad Geesteswetenschappen

NEDERLANDS | ENGLISH

Kandidaten faculteitsraad Geesteswetenschappen

Met trots presenteren we onze kandidaten voor de faculteitsraad Geesteswetenschappen 2019 – 2020. In het verkiezingsprogramma 2019 kun je meer lezen over welke standpunten zij komend jaar willen verwezenlijken. Houd hun Facebookpagina ook in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Ben je benieuwd naar de huidige leden van VUUR in de faculteitsraad Geesteswetenschappen? Lees dan meer over hen op hun eigen pagina!

 

BA Taalwetenschap & BA Kunstmatige Intelligentie
Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) &
Filosofie en Religiewetenschap (F&R)

1) Daan van der Weijden

Babel, Incognito
Focus: kleinschalig onderwijs

Als tweedejaars student Taalwetenschap heeft Daan in zijn bestuursjaar als voorzitter ervaring opgedaan als studentvertegenwoordiger, en wil hij deze kennis voortzetten binnen het facultair medezeggenschap. Omdat dat hij van een kleinere studie komt kan hij ervoor zorgen dat ook kleinere studies goed gerepresenteerd worden binnen de faculteitsraad en kan hij een nieuw perspectief kunnen bieden. Hij wil zich inzetten voor het welzijn van zowel studenten als docenten, en voor de verduurzaming van de faculteit.

BA Duitse Taal en Cultuur & BA Taalwetenschap
Talen, Literatuur en Communicatie (TLC)

2) Anna Marije Buren

Aufschwung, Babel
Focus: studentenwelzijn

Anna Marije is derdejaars Duitse taal en cultuur en tweedejaars student Taalwetenschap. Als secretaris van studievereniging Aufschwung is ze al in aanraking gekomen met de medezeggenschap op de universiteit en dit wil ze graag doorzetten binnen de faculteitsraad. Omdat ze zelf twee relatief kleine studies doet, kent ze de problematiek hiervan erg goed en het is dan ook een van haar focuspunten om meer aandacht te krijgen voor de kleine studies. Daarnaast wil ze zich inzetten voor studentenwelzijn en het aanbod van veganistische producten op de faculteit.

BA Geschiedenis
Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG)

3) Richie Tessensohn

UHSK, Etna, Rode Kruis
Focus: onderwijs

Als vierdejaars student geschiedenis en tevens lid van de Utrechtse Historische Studentenkring en het Rode Kruis Studentdesk Utrecht heeft Richie de afgelopen jaren veel meegemaakt en ervaring opgedaan. Deze levenservaringen wilt hij dan ook meenemen naar de Faculteitsraad. Zijn doel is om zowel de welzijn van de studenten als de docenten te verbeteren, als ook om de onderwijskwaliteit op een goed peil te houden en deze te verbeteren waar het nodig is. De studenten en docenten van nu zijn immers de toekomst van morgen en een goede ontplooiing en welzijn zijn daarbij de bouwstenen waar de prioriteit moet liggen om ze daarin te laten slagen.

BA Nederlandse Taal en Cultuur
Talen, Literatuur en Communicatie (TLC)

4) Robyn Beekman

Awater, Eureka, Orca
Focus: arbeidsperspectief

Robin is een tweedejaars Nederlandse Taal & Cultuur student en eerstejaars bij Humanities Honours. Ze is dan ook lid van maar liefst twee studieverenigingen: Awater en Eureka. Hier zit ze in vijf commissies, dus van een vergadering hier en daar is ze niet vies. Na vol in het commissieleven te hebben gezeten, wil ze zich nu helemaal in gaan zetten voor jullie, de studenten Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. In haar vrije tijd roeit ze en doet ze aan racefietsen, dus ze kan ook de sportende (roeiende) student vertegenwoordigen. Momenteel is ze voor Honours bezig met een onderzoek naar de toekomstgerichtheid van het onderwijs. Ze is van mening dat hier nog veel aan te verbeteren valt en wil zich hier dan ook onder andere voor gaan inzetten in de faculteitsraad. Naast dit thema, heeft Robyn over alles wel een mening en kijkt ze kritisch naar alles wat ze op haar bordje krijgt. Een duizendpoot dus, en een goede aanwinst voor de Faculteitsraad!

BA Taal- en Cultuurstudies
Filosofie en Religiewetenschap (F&R)

5) Wessel van Wijngaarden

Alias
Focus: studieverenigingen

Hoi! Ik ben Wessel. Ik ben tweedejaars student van de interdisciplinaire opleiding Taal- en Cultuurstudies en zie daardoor een hoop van de faculteit Geesteswetenschappen en wat daar allemaal gebeurt. Ook door mijn bestuursjaar bij Studiestichting Alias ben ik mij gaan realiseren dat het belangrijk is dat er kritisch gekeken wordt naar het facultaire beleid en dat de student, jij dus, goed vertegenwoordigd wordt! Dit zijn, naast punten als duurzaamheid, speciale aandacht voor de vele studieverenigingen die GW kent, kleinschalig en interdisciplinair onderwijs mijn speerpunten voor aankomend jaar.

Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan 20 mei op mij, nummer #5 op de lijst! Mocht je vragen hebben, of suggesties, stuur me dan vooral een berichtje, want ik hoor heel graag van je!

BA English Language and Culture
Talen, Literatuur en Communicatie (TLC)

6) Job Petersen

Albion, Art
Focus: flexstuderen

Job studeert English Language and Culture. Hij stelt zich dit jaar opnieuw verkiesbaar voor de faculteitsraad, omdat hij zich o.a. verder wil inzetten voor de beurzen van studieverenigingen, studentenwelzijn en informatie rondom de medezeggenschap. Als secretaris van de faculteitsraad en van vereniging VUUR is Job de koning in het schrijven van brieven naar bestuurders van de UU, en met goed resultaat! Dit jaar heeft hij succesvol met gelobbyd voor meer investeringen bij faculteit Geesteswetenschap met het geld van jouw basisbeurs en op dit moment doet hij z’n best om ervoor te zorgen dat jij straks kunt betalen per studiepunt.

BA Geschiedenis
Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG)

7) Bart Blokland

UHSK, Teiresias
Focus: masteronderwijs

Bart Blokland staat dit jaar als #7 op de lijst van Vuur voor de faculteitsraad Geesteswetenschappen. Bart is 4e jaars geschiedenisstudent en gaat volgend jaar beginnen aan de research master Ancient, Medieval and Renaissance studies. Dit jaar heeft Bart al plaats genomen in de faculteitsraad, waar hij zich onder andere veel heeft ingezet voor internationalisering binnen onze faculteit. Tijdens dit jaar heeft hij zich gerealiseerd dat er weinig directe vertegenwoordiging is namens de masterstudenten en wilt zich daarom graag nog een extra jaar inzetten voor de faculteit om meer aandacht aan  masteronderwijs te besteden. Daarnaast hoopt hij met zijn ervaring als raadslid en oud-bestuur van de UHSK de rest van de raad goed op weg te kunnen helpen aan het begin van het jaar.

BA Geschiedenis
Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG)

8) Jacob Hilz

UHSK, Orca
Focus: duurzaamheid

Hee iedereen, Ik ben Jacob Hilz, derdejaars geschiedenisstudent en ik sta op #8 voor de faculteitsraad. Het afgelopen jaar heb ik tijdens de eerste twee blokken in Uppsala, Zweden gestudeerd. Hier heb ik me gerealiseerd dat ik na mijn 3 jaar gezelligheid in Utrecht (en Zweden) ik me wil inzetten als jullie vertegenwoordiger binnen de Faculteitsraad. Naast mijn rol als gewone student roei ik ook bij één van de Utrechtse roeiverenigingen en daarom wil ik me graag inzetten voor de sportende student. Daarnaast hoop ik ook een rol te kunnen spelen voor de internationale student vanwege mijn ervaring in het buitenland. Tot slot hoop ik mee te kunnen denken en beslissen over de grote facultaire vragen van dit moment, zoals hoe de we duurzaamheid kunnen aanpakken op onze faculteit en wat we doen met het gebrek aan geld binnen onze faculteit. Stem op mij tussen 20 t/m 22 mei voor een duurzame verandering binnen de faculteit!

BA History
Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG)

9) Gjalt van Werkhoven

UHSK
Focus: medezeggenschap

Gjalt van Werkhoven is een tweedejaars student Geschiedenis, gespecialiseerd in Conflict en Internationale Betrekkingen. Hij volgt binnen de opleiding Geschiedenis de Internationale Track, waarbij hij veel bezig is met de multiculturele aspecten van Geschiedenis en de Geesteswetenschappen aan de Universiteit. Gjalt wil zich hoofdzakelijk inzetten voor een goede internationalisering van alle toepasselijke geesteswetenschappen, waarbij de waarde van de Nederlandse studies in stand blijven terwijl tegelijkertijd internationale studenten zich welkom voelen in Utrecht en op onze Universiteit.

BA Geschiedenis
Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG)

10) Raoel Haas

UHSK
Focus: internationalisering

Hallo! Mijn naam is Raoel Haas, ik ben een 3e jaars bachelor student geschiedenis en volg daarnaast tevens het Honours traject. Utrecht is een fantastische studentenstad, met een fantastische universiteit en faculteit geesteswetenschappen, maar er zijn veel zorgwekkende ontwikkelingen. Studeren is de tijd van je leven, zelf bij een studenten roeivereniging zittend kan ik dat zeker beamen. Maar studeren is door een heel aantal factoren steeds stressvoller geworden. Ik wil mijn steentje bijdragen om dit aan te pakken! Zo sta ik voor het behouden en terugbrengen van wegbezuinigde werkcolleges, zodat zelfstudie discussie niet vervangt en ondersteuning behouden blijft. Ik sta voor het belang van de studiementor en studieadviseur. Deze heeft iedere student en veel voor ze betekenen om stress te verlichten en daadwerkelijke oplossingen te bieden voor problemen. Maar ze worden zo als het nu staat maar weinig ingezet en geadverteerd. Ook vind ik dat de studentenpsycholoog naar het centrum zou moeten komen om de drempel voor dit soort hulp te verlagen. Studenten moet ge-enabled worden om te studenten! Zo sta ik ook voor praktische zaken, zoals meer goede studieplekken op de uni, en betere toegang tot stopcontacten in lokalen zelf.

BA Taal- en Cultuurstudies
Filosofie en Religiewetenschap (F&R)

11) Bina Chirino

S.S.R.-N.U., Alias, UIT-week, Teiresias
Focus: inclusiviteit

Bina studeert Taal- en Cultuur Studies en is dit jaar voorzitter van de studenten in de Universiteitsraad. Ze heeft zich ingezet voor een goede besteding van jouw basisbeurs en streeft nu naar meer inclusiviteit op de UU. Daarbij wil ze betere faciliteiten voor wie dat nodig heeft, zodat iedereen zich welkom voelt, ongeacht nationaliteit, gender, religie of functiebeperking. Verder wil ze zich bij de universiteitsraad inzetten voor meer duurzaamheid in de binnenstad en betere zorg voor studentenwelzijn.

Naast haar studie en de Uraad is ze te vinden bij Alias, S.S.R.-N.U. en PerspectieF. Ze onderhoudt graag contact met studentenorganisaties en zet zich in voor een verbetering van de regels omtrent subsidies en beurzen.  Als raadslid vindt ze het belangrijk om toegankelijk en kritisch te zijn, zodat ze jou goed kan vertegenwoordigen en bij het beleid van de UU de mening van studenten altijd wordt meegenomen.

Stem op jouw favoriete kandidaat!