Kandidaten universiteitsraad

NEDERLANDS | ENGLISH

Kandidaten universiteitsraad

Vol trots stellen we je voor aan onze kandidaten voor de universiteitsraad 2019-2020. De kandidaten zijn afkomstig vanuit alle faculteiten, dus lees hieronder wie jou het beste kan vertegenwoordigen. In het verkiezingsprogramma 2019 kun je meer lezen over welke standpunten zij komend jaar willen verwezenlijken. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je ook kijken op hun Facebookpagina! Ben je nieuwsgierig naar wie dit jaar namens VUUR in de universiteitsraad zitten? Op deze pagina kun je meer over ze lezen!

 

BSc Global Sustainability Science
Geowetenschappen

1) Vincent de Haes

Storm, Faculteitsraad GEO
Focus: internationalisering

De uitdrukking “mijn naam is Haes, ik weet van niks” gaat bij Vincent gelukkig niet op. Integendeel zelfs, want met een jaar als Vice-voorzitter in de faculteitsraad Geowetenschappen en met een bachelor Global Sustainability Science op zak kan hij aardig meepraten. Specifiek richt hij zich graag op universiteitsbeleid met een focus op duurzaamheid en internationalisering. Doordat het contact met studenten voorop staat bij Vincent zorgt hij ervoor dat klachten maar vooral ook ideeën van studenten gehoord worden door het bestuur. Zo is het hem gelukt om in de faculteitsraad GEO de herkansingsregel te versoepelen en de roosters twee weken eerder te publiceren. Tijdens vergaderingen is hij communicatief sterk en dit trekt hij graag door naar informele bijeenkomsten en gezelligheid. In het weekend is hij te vinden op de racefiets of op de squashbaan, zodat zijn VUUR trui niet te strak gaat zitten. Als lijsttrekker voor VUUR zal hij dit jaar de kar trekken voor alle studenten, om ervoor te zorgen dat elke student het maximale uit zijn of haar studie kan halen!

BA Liberal Arts and Sciences
Geesteswetenschappen

2) Anneke Marien

Atlas, DWARS
Focus: duurzaamheid

Anneke is een eerstejaars student Liberal Arts and Sciences en lid van de studievereniging ATLAS. Geboren en getogen in Utrecht ligt haar hart in de stad. Sinds haar twaalfde is ze al bezig met medezeggenschap, met actieve rollen binnen bijvoorbeeld LAKS als lid van de Voortgangscommissie. Als eerstejaars kan ze een frisse blik en een ander perspectief bieden en juist de jongere studenten vertegenwoordigen in de universiteitsraad. Ze wil zich inzetten voor een duurzame universiteit, studentenwelzijn en een toegankelijke universiteitsraad voor iedereen.

BSc Sociologie & BA Filosofie
Sociale Wetenschappen & Geesteswetenschappen

3) Jesse Wijlhuizen

Usocia, STUF, CNV jongeren, Jonge Democraten
Focus: studentontplooiing

Tijdens zijn studies Sociologie en Filosofie heeft hij de afgelopen jaren ervaring opgedaan als voorzitter bij de studievereniging Usocia en het studentenbestuur van het Utrechts Universiteitsfonds. Verder heeft hij jongeren mogen vertegenwoordigen tegenover de nationale politiek op het gebied van het Nederlandse onderwijssystemen en de toekomst van het pensioenstelsel.

Hij wil graag aan de slag in een Universiteitsraad die goed zichtbaar aan het werk is voor alle UU-studenten. Hij wil zich inzetten voor een menselijker klimaat op de Universiteit Utrecht waar de ontplooiing en het welzijn van zowel studenten als docenten centraal staat. In dit zoeken naar een menselijker klimaat moet de onderwijskwaliteit altijd de prioriteit zijn.

LLB Rechtsgeleerdheid & BA Filosofie
REBO & Geesteswetenschappen

4) Nienke Prins

JSVU, USConcert, VGSU
Focus: arbeidsperspectief

Nienke studeert Filosofie en Rechtsgeleerdheid en speelt daarnaast viool in het Utrechtsch Studenten Concert. Afgelopen jaar mocht ze voorzitter zijn van dit orkest. In die functie heeft ze geleerd leiding te geven, verantwoordelijkheid te nemen en goede contacten aan te leggen. Deze ervaring wil ze volgend jaar meenemen naar de Universiteitsraad.

“Ik studeer aan de universiteit vanwege het onderwijs en ik wil me inzetten voor de kwaliteit daarvan. Dat is mijn prioriteit, en ook die van VUUR. Ik zie graag dat de universiteit er niet alleen is voor de excellente studenten, maar voor iedereen die wil en kan studeren. Ik wil dat de universiteit het rendementsdenken opzijzet, de drempel verlaagt voor studenten om een bestuurs- of raadsjaar te doen en de drempel voor mensen met een beperking volledig doet verdwijnen.”

BA Filosofie & BA Nederlandse Taal en Cultuur
Geesteswetenschappen

5) Rens van Hoogdalem

WOinActie, N.S.U., Vooys, Ruimzicht
Focus: studentbetrokkenheid

Rens heeft dit jaar de bachelors Filosofie en Nederlandse Taal en Cultuur behaald. Daarnaast is hij redacteur geweest bij tijdschriften Vooys en Geestdrift; hij doet aan skaten, surfen en handbal, van jongs af aan theater, schrijft gedichten en columns en is nauw betrokken bij WOinActie. Hij heeft vier jaar lang vol blijdschap mogen genieten van de open en dynamische sfeer die heerst op de UU. Als student aan twee kleine opleidingen heeft hij ervaren hoe inspirerend het is wanneer docenten in staat zijn persoonlijk onderwijs te geven. Als docenten en studenten elkaar kennen, halen zij het beste uit elkaar. Tegelijkertijd heeft hij ook ervaren hoe ons universitair onderwijs onder druk is komen te staan.

“Ik heb gezien hoe cursussen door bezuinigingen uit het curriculum zijn verdwenen, hoe studenten stress ervaren door schulden en de druk om nominaal te studeren en hoe sommige van mijn docenten overspannen zijn geraakt door te hoge werkdruk. Dit kan anders, daar ben ik van overtuigd!”

Volgend jaar wil Rens zijn betrokkenheid bij WOinActie en andere studenteninitiatieven voortzetten in de Universiteitsraad. Een stem op Rens is een stem op iemand die vol overgave vecht voor progressieve idealen en zich daarbij niet uit het veld zal laten slaan.

BSc Diergeneeskunde
Diergeneeskunde

6) Douglas Dorothal

DSK, U-Turn, Archeaopteryx, VetInvolved, Decartes College
Focus: inclusiviteit

Afkomstig van het zonnige Aruba is Douglas er helemaal klaar voor om de uitdagingen die de universiteit voor zich heeft aan te gaan. Als derdejaars student Diergeneeskunde is hij vooral actief binnen de discussies rond dierenwelzijn en dierethiek. Hij is bijvoorbeeld actief lid van de discussiecommissie ‘VetInvolved’, waar hij meehelpt aan het organiseren van discussieavonden voor medewerkers en studenten van de faculteit diergeneeskunde.

Als hij niet met koeien aan het knuffelen is of aan het chillen met paarden, werkt hij aan zijn handstanden en radslagen bij gymnastiekvereniging U-Turn. Hij heeft passie voor medezeggenschap en wil vooral hen vertegenwoordigen die vaak niet gehoord worden. Hij kent de uitdagingen die het zijn van de internationale student met zich meebrengt en wil graag helpen de UU een inclusieve plek voor iedereen te maken!

LLB Rechtsgeleerdheid
REBO

7) Fedoua Ouchan

Insan, JSVU
Focus: diversiteit

Fedoua is 23 jaar, geboren en getogen in Nijkerk en studeert Rechtsgeleerdheid. Daarnaast is zij voorzitter bij studentenvereniging INSAN. Vanuit die hoedanigheid heeft zij veel externe contacten gelegd voor de vereniging die ingezet kunnen worden voor de Universiteitsraad. Naast de participatie in het bondgenotennetwerk van Utrecht, neemt Fedoua deel aan de werkgroep visie binnenstad. Deze werkgroep is bezig met een toekomstvisie over de binnenstad van Utrecht. Ook heeft zij veel vaardigheden opgedaan op het gebied van leidinggeven en het organiseren en sturen van events. Verder werkt zij als medewerker burgerzaken bij de gemeente, hier kan zij gebruikmaken van haar juridische kennis.
In haar schaarse vrije tijd schrijft ze graag korte poëtische verhalen.

Binnen de universiteitsraad wil Fedoua haar kracht inzetten voor studentenwelzijn, diversiteit en inclusiviteit en de praktische toepassing daarvan en een duurzame Universiteit Utrecht!

BSc Global Sustainability Science
Geowetenschappen

8) Tom van den Top

Storm, Descartes College
Focus: toegankelijke medezeggenschap

Tom rondt aan het einde van dit academisch jaar de Bachelor Global Sustainability Science af. In de afgelopen drie jaar heeft hij een echte passie gekregen voor duurzaamheid, voornamelijk in landelijk en internationaal beleid. Hij heeft het Honours programma van Geowetenschappen en het Descartes Honours programma gevolgd. Ook heeft hij bij de Opleidingscommissie IMEW ervaring opgedaan in de wereld van medezeggenschap.

Tom vindt duurzaamheid bij de Universiteit erg belangrijk. Zo pleit hij voor meer gebruik van duurzame energiebronnen en wil hij dat er strengere regels komen voor onnodig en overmatig papiergebruik. Verder gelooft hij in de toegevoegde waarde van internationalisering van de Universiteit en vindt hij dat meer aandacht besteed moet worden aan het betrekken van internationale studenten bij de medezeggenschap.

MSc Neuroscience and Cognition
Geneeskunde

9) Tessel Wijne

Helix, Orca, Descartes College, DWARS
Focus: studentenwelzijn

Inmiddels bezig met haar master Neuroscience & Cognition is Tessel bekend met de wonderlijke wereld van de Universiteit. Met een bachelor Biomedische Wetenschappen en een jaar bij Natuurwetenschap & Innovatiemanagement is Tessel bekend met meerdere faculteiten. Bovendien nam zij twee jaar lang deel aan het Descartes College. Buiten de universiteit was Tessel jarenlang betrokken bij een politieke jongerenorganisatie waar ze zich, ook als bestuurder, inzette voor haar linkse hart en groen verstand. Dit jaar zet ze zich als voorzitter van de commissie in voor het Mind the Brain symposium.

Tessel ziet de Universiteit Utrecht als plaats waar iedereen zich zou moeten kunnen ontplooien. Dat betekent dat de Universiteit hen die een steuntje in de rug nodig hebben deze aanbiedt en een inclusief klimaat faciliteert. Namens VUUR zou Tessel zich dan ook in willen zetten voor studentenwelzijn en diversiteit. Als Tessel niet bezig is met haar vurige ambities is zij te vinden in de bioscoop of op de racefiets.

BA Liberal Arts and Sciences
University College Utrecht

10) Casper de Haes

UCSA, Descartes College
Focus: internationalisering

Ik ben Casper de Haes, student Economie en Politiek aan het University College Utrecht. Mijn internationale achtergrond zet ik door op mijn studie, waar ik geniet van het ontdekken van nieuwe mensen en culturen. Ik houd erg van films, hardlopen en wielrennen, en het bezoeken van lezing. Daarnaast een avondje uitgaan is voor mij een perfecte week. Een stem hebben in de universiteit en het vertegenwoordigen van Lijst VUUR vind ik ontzettend leuk, maar vooral ook belangrijk, aangezien dit hét instrument is om onderwijsverbetering door te voeren.

Stem op jouw favoriete kandidaat!

BA Liberal Arts and Sciences
University College Roosevelt

11) Julia Dorigo

RASA
Focus: internationalisering

Mijn naam is Julia Dorigo en ik ben derdejaars student aan University College Roosevelt in Middelburg. De afgelopen drie jaar heb ik kunnen genieten van kleinschalig en internationaal onderwijs, onderwerpen waar VUUR zich ook sterk voor maakt. Verder vind ik dat de verduurzaming van de universiteit, zowel in Utrecht als Middelburg, meer aandacht vereist; hopelijk kan VUUR die in de universiteitsraad geven!

MSc Drug Innovation
Bètawetenschappen

12) Casper Silvis

S.S.R.-N.U., USKO, KOSMU, Proton
Focus: studentontplooiing

Ik ben Casper Silvis en ik ben een christelijke student met een passie voor muziek. Zelfontplooiing en gemeenschap zijn voor mij kernwaarden van het studentenbestaan en daar zet ik mij graag voor in. Dit doe ik ondermeer door bij mijn studentenverenigingen veel te organiseren in commissies en besturen. Ik vind het belangrijk dat elke student tot zijn recht kan komen en dat de Universiteit en de studie- en studentenverenigingen een centrale rol moeten spelen om dat te bewerkstelligen. Daarnaast houd ik van een goede borrel met zin, onzin en speciaalbier. Ten slotte ben ik een echte labrat en vind ik het heerlijk om problemen op te lossen, moleculen te bouwen en veel te discussiëren over mogelijke onderzoeken.

BSc Geneeskunde
Geneeskunde

13) Martijn Cats

SAMS, Odysseus’91
Focus: toegankelijkheid

Mijn naam is Martijn en ben derdejaars student Geneeskunde in Utrecht, tevens voetbal ik bij Odysseus ’91 op de uithof. Verder heb ik een passie voor ondernemen, wat heeft geleid tot een eigen bedrijf. Wat ik belangrijk vind is een diverse, toegankelijke universiteit waar ruimte is voor verbreden van je horizon. Dit is waar Lijst VUUR voor staat en dat is waarom ik mij verkiesbaar stel voor deze partij.

BA Filosofie
Geesteswetenschappen

14) Daan Bos

FUF, DWARS, GroenLinks
Focus: duurzaamheid

Daan is tweedejaarsstudent Filosofie en zet zich al sinds de middelbare school in voor beter onderwijs en duurzaamheid. Toegankelijk onderwijs en onderwijskwaliteit zijn altijd al een prioriteit geweest en met name via de politieke weg zet hij zich in om dat te bereiken. Naast Filosofie verdiept Daan zich in de minor Governance for Sustainable Development aan de faculteit Geowetenschappen.

De Universiteit Utrecht loopt steeds meer voorop op het gebied van duurzaamheid, maar het is een veranderingsproces waar we de komende jaren scherp op moeten blijven. Alleen al meer vegetarische opties in de kantine zouden een grote stap vooruit zijn. Ook de oplopende werkdruk bij docenten aanpakken is een prioriteit voor Daan: “minder werkdruk bij docenten zorgt voor meer aandacht en kwaliteit voor studenten.”

BSc Biomedische Wetenschappen
Geneeskunde

15) Neville Magielse

Mebiose, Faculteitsraad GNK
Focus: keuzevrijheid

Ik ben Neville, 21 jaar en student Biomedische Wetenschappen. Volgend jaar begin ik als het goed is aan de master Neuroscience and Cognition. Afgelopen jaar ben ik actief geweest als vicevoorzitter van de Studentenraad van faculteit Geneeskunde. In deze functie was mijn voornaamste speerpunt het vergroten van het aanbod van onderwijs met patiëntenparticipatie, een onderwerp waar ik heel enthousiast over ben en waarin ik veel vooruitgang heb geboekt!

MSc Artificial Intelligence
Bètawetenschappen

16) Priyanka Singhvi

Incognito
Focus: internationalisering

Priyanka Singhvi is from India and the only international who runs for university council. She completed her Bachelor’s with Distinction in Computer Science and Engineering, following a stint as a Software Developer for Tesco. She then gave it all up to study again, and is currently a student at Universiteit Utrecht, pursuing her Master’s in Artificial Intelligence. Besides this, she is also a graduate honours interdisciplinary seminars student In her free time, she loves to meditate, binge on food, write, and dribble in Indian Classical Music.

BA Taal- en Cultuurstudies
Geesteswetenschappen

17) Bina Chirino

S.S.R.-N.U., Alias, UIT-week, Teiresias
Focus: inclusiviteit

Bina studeert Taal- en Cultuur Studies en is dit jaar voorzitter van de studenten in de Universiteitsraad. Ze heeft zich ingezet voor een goede besteding van jouw basisbeurs en streeft nu naar meer inclusiviteit op de UU. Daarbij wil ze betere faciliteiten voor wie dat nodig heeft, zodat iedereen zich welkom voelt, ongeacht nationaliteit, gender, religie of functiebeperking. Verder wil ze zich bij de universiteitsraad inzetten voor meer duurzaamheid in de binnenstad en betere zorg voor studentenwelzijn.
Naast haar studie en de Uraad is ze te vinden bij Alias, S.S.R.-N.U. en PerspectieF. Ze onderhoudt graag contact met studentenorganisaties en zet zich in voor een verbetering van de regels omtrent subsidies en beurzen.  Als raadslid vindt ze het belangrijk om toegankelijk en kritisch te zijn, zodat ze jou goed kan vertegenwoordigen en bij het beleid van de UU de mening van studenten altijd wordt meegenomen.

BSc Sociologie
Sociale Wetenschappen

18) Sophie Opdam

Usocia, opleidingscommissie
Focus: studentenwelzijn

Als derdejaars student Sociologie met ervaring als bestuur bij studievereniging Usocia én ervaring in de medezeggenschap van de FSW is Sophie zowel goed op de hoogte van veranderingen in de Faculteit als de mening van de student.

Ze heeft vooral oor voor wat studenten graag zouden willen en is bereid zich daartoe voor de volle 100% in te zetten! Vroeger heeft ze gedebatteerd en is van plan deze skills ook in te zetten in de Faculteitsraad! Een onderwerp wat haar erg aan het hart gaat is de studentenwelzijn. Ze wilt graag dat stress onder studenten erkent wordt in de maatschappij. Daarnaast vind ze het belangrijk dat studenten symptomen van stress herkennen en burn-outs kunnen voorkomen door op tijd in te grijpen.

MSc Bestuur en Beleid
REBO

19) Carlijn van Schijndel

Veritas, JSVU, VIDIUS, Student & Starter
Focus: studiefaciliteiten

Ik ben Carlijn van Schijndel, masterstudent Bestuur en Beleid en actief bij Veritas. Ik vind het belangrijk dat studeren voor studenten zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt, zodat de studiedruk vermindert terwijl de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Mijn doelen om dit te realiseren zijn meer studieplekken in de UB en het opnemen van hoorcolleges zodat tijd van de student beter ingedeeld kan worden.

Verder is het van belang dat studenten niet voor verrassingen komen te staan. Daarom moet het collegegeld in gelijke termijnen en bedragen worden afgeschreven. Daarnaast moeten studenten die in het buitenland gaan studeren van tevoren beter geïnformeerd worden over wat de waarde van de behaalde cijfers in het buitenland, in Nederland is. Tot slot sta ik voor meer en betere sportfaciliteiten op Olympos zodat iedere student onbezorgd kan sporten en studentenwelzijn wordt bevorderd!

BA Geschiedenis
Geesteswetenschappen

20) Julian Dubbeld

UHSK, faculteitsraad GW
Focus: studentencommunicatie

Ik ben Julian Dubbeld en student Geschiedenis. Op mij kun je stemmen voor de aankomende verkiezingen, die plaatsvinden van 20 tot en met 22 mei. Vind jij het belangrijk om te weten wat er in de universiteitsraad gebeurt en welke vorderingen de studenten maken m.b.t. de communicatie vanuit de opleidingen, docenten, en de faculteiten? En wil je ook graag op de hoogte gehouden worden over onder andere het duurzaamheidsbeleid en het herinvoeren van de collegekaart? Stem dan op nummer 20 van Lijst VUUR, Julian Dubbeld! Als derdejaars geschiedenisstudent heb ik geleerd mij kritisch op te stellen, een vaardigheid die in de universiteitsraad erg van pas gaat komen. Schroom ook niet om op mij af te stappen als je me ziet lopen op de Drift!

Stem op jouw favoriete kandidaat!

MSc Geneeskunde
Geneeskunde

21) Richard Horenberg

SAMS, Platform Onbeperkt Studeren, Descartes College
Focus: toegankelijkheid

Naast mijn Geneeskunde opleiding heb ik in mijn tweede en derde bachelor jaar deelgenomen aan het Descartes Honours programma waar ik kennis heb gemaakt met andere academische disciplines. Dit programma heeft geleid tot verbreding van mijn interesses.

Na een onderzoek wat ik met een collega student heb uitgevoerd, ben ik mij gaan inzetten om de toegankelijkheid van de Universiteit Utrecht te verbeteren voor studenten met een functiebeperking. In december 2017 heb ik samen met een groep studenten Platform Onbeperkt Studeren opgericht: een studentenplatform voor en door studenten met een functiebeperking. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van mijn drie jarige masteropleiding Geneeskunde. Naast mijn opleiding tot arts verzorg ik de dagelijkse coördinatie van het platform en zet ik mij in voor een meer toegankelijkere Universiteit voor de nieuwe en de huidige studenten.

Als nevenactiviteit ben ik actief als student-lid van de commissie ‘ongewenst gedrag’.

BSc Molecular Life Sciences
Bètawetenschappen

22) Demian van Gurp

UBV, Proton, Amino 
Focus: duurzaamheid

Mijn naam is Demian en ik ben derdejaarsstudent Molecular Life Sciences. Op het moment ben ik al raadslid in de universiteitsraad voor Lijst VUUR en komend jaar wil ik nog meer het geluid van Bètawetenschappen naar voren laten komen. Zo wil ik me onder andere inzetten voor duurzaamheid, de terugkeer van de Vagant, verbeteren van de collegezalen, werkcollegeruimtes en studieplekken. Daarnaast wil ik meer in contact komen met studenten om van alles op de hoogte te zijn binnen onze faculteit! Hopelijk stem je op mij of één van de andere VUUR kandidaten!

BSc Biomedische Wetenschappen
Geneeskunde

23) Daphne Aarts

Mebiose, Buddy Go Dutch
Focus: internationalisering

Ik heb afgelopen studiejaar de bachelor Biomedische Wetenschappen afgerond en studeer nu fysiotherapie. Daarnaast maakte ik dit jaar deel uit van het BuddyGoDutch bestuur. In gesprekken met (internationale) studenten zijn inclusie en studentenwelzijn topics die sterk naar voren komen. De Universiteit Utrecht besteed hier steeds meer aandacht aan, maar er zijn nog belangrijke stappen te zetten. Het moet voor elke student mogelijk zijn om zich volledig te ontwikkelen tijdens zijn studie. Bij de UU en U-raad zou dit daarom vaak het onderwerp van gesprek moeten zijn. Ik heb er vertrouwen in dat Lijst VUUR hier een goede rol in kan spelen!

BSc Kunstmatige Intelligentie
Geesteswetenschappen

24) Ingrid Weerts

Incognito, Jonge Democraten, Student & Starter
Focus: versterking medezeggenschap

Ingrid Weerts (21) is voorzitter van Vereniging VUUR. Graag ziet zij VUUR groeien en floreren. Binnen de Universiteitsraad is ze lid van de commissie Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken. Hier kijkt zij kritisch naar reglementen die voor studenten belangrijk zijn, zoals het Onderwijs- en Examenreglement en het Studentenstatuut.

Ingrid zorgde ervoor dat het vanaf 2019-2020 in de OER verplicht is dat docenten naar studenten een alternatieve deadline communiceren als zij hun nakijkdeadline missen. Daarnaast houdt zij zich bezig met Interdisciplinair Onderwijs, Skills Lab, Career Services, Educate-it, Community Service Learning en Ondernemerschapsonderwijs.

BSc Sociologie
Sociale Wetenschappen

25) Anneloes Krul

Usocia
Focus: studentbetrokkenheid

Deze tweedejaars sociologie studente, Anneloes, maakt dit jaar de stap van campagneleider bij de gemeenteraadsverkiezingen naar lijsttrekker van de Lijst VUUR op de FSW. Als lid van de onderwijscommissie heeft ze veel ervaring met medezeggenschap op de FSW, en weet ze wat er speelt binnen de verschillende opleidingen. Naast medezeggenschap op de UU is ze ook al jaren als vrijwilliger betrokken bij het Erasmus+ programma, die uitwisselingen organiseren om jongeren te betrekken bij maatschappelijke topics als democratie, klimaatverandering, burgerschap en sociale ongelijkheid.

BA Liberal Arts and Sciences
University College Roosevelt

26) Levi Nordemann

RASA
Focus: studentbetrokkenheid

Ik ben Levi Nordemann, 20 jaar en studeer politicologie en sociologie in Middelburg. University College Roosevelt is maar een klein onderdeel van Universiteit Utrecht, maar toch is het belangrijk dat ook vanuit het verre, kleine Zeeland wat meningen worden gegeven over de stand van zaken. Ik ben door deze plek dan ook groot voorstander van kleinschalig onderwijs. Ik hoop dat ik jullie van dienst kan zijn!

BSc Global Sustainability Sciences
Geowetenschappen

27) Simon Remijn

Storm, CDJA, Ergo
Focus: studentenwelzijn

Mijn naam is Simon Remijn, student Global Sustainability Science en lijstduwer voor Lijst VUUR, op #27. Op zo’n plek is het natuurlijk gekkigheid om proberen gekozen te worden, de Universiteitsraad heeft immers maar 12 studentleden. Toch voel ik mij geroepen om me in te zetten voor de medezeggenschap op de universiteit.
Het zijn bijzondere tijden voor studenten. Voor het eerst in tijden ligt de nadruk niet op langer studeren, maar op snel afstuderen. Waar onze voorgangers op de universiteit een grote financiële bijdrage konden ontvangen via de studiefinanciering, is dat nu anders. Nu moet de student een lening afsluiten bij DUO. Hoewel deze instantie vaak wordt aangeduid als vriendelijke ‘oom’, loopt de gemiddelde Nederlandse student toch echt met een studieschuld van 20,000 euro de universiteit uit. Ik snap heel goed dat die financiële druk stress met zich meebrengt. Maar de oorzaak van stress is niet enkel economisch van aard. Van studenten wordt verwacht dat ze met redelijke cijfers afstuderen, om in aanmerking te komen voor die master, stage of om überhaupt op de opleiding te mogen blijven. Studeren is en blijft een serieuze aangelegenheid, maar ik gun elke student ook ruimte voor rust en verbreding van interesse. Dat vraagt om meer aandacht voor stress bij studenten, maar ook om meer ruimte voor persoonlijke aandacht, verbreding en/of vertraging. Ik wil me bij VUUR inzetten tegen de burn-out.

BSc Algemene Sociale Wetenschappen
Sociale Wetenschappen

28) Amy Bredewout

Versatile, SSR-NU
Focus: studentbetrokkenheid

Ik ben Amy. Achttien jaar oud en zit in mijn eerste jaar van de bachelor algemene sociale wetenschappen. Daarnaast ben ik lid van de studentenvereniging SSR-NU. Ik vind het leuk om te lezen, met vrienden te zijn en bezig te zijn met de wereld om mij heen. Later hoop ik in mijn studie ook meer de richting op te gaan van politiek en filosofie.

LLB Rechtsgeleerdheid
REBO

29) Marline Kraaijkamp

JSVU, Utrecht Law College
Focus: studentenleven

Ik ben Marline Kraaijkamp, een erg enthousiaste tweedejaars student aan het Utrecht Law College, de honoursopleiding van rechtsgeleerdheid. Ik ben erg actief in het studentenleven in Utrecht, waardoor ik goed weet wat er speelt en ook een breed platform heb.

BA Geschiedenis & BSc Algemene Sociale Wetenschappen
Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen

30) Floris Boudens

WOinActie, UHSK, Eureka, Stichting OER
Focus: studentenwelzijn & rechtvaardige verdeling van middelen

Floris (22, Geschiedenis en Algemene Sociale Wetenschappen) is van opvatting dat het heel belangrijk is dat studenten hun mening doen gelden. Ga dus sowieso stemmen! Voor de Uraad en je faculteitsraad.

Na een jaar Universiteitsraad weet hij dat het belangrijk is dat gemotiveerde en hardwerkende mensen de medezeggenschap bedienen. VUUR heeft die mensen in overvloede. Bovendien is VUUR een partij die opkomt voor de belangen van alle studenten.

De teruglopende onderwijsfinanciering vanuit het Rijk storen Floris zo erg dat hij zo nu en dan ook de straat op gaat om te protesteren tegen o.a. de werkdruk in Nederlandse academia, de afschaffing van de basisbeurs, verhoging van schuld/rente/hypotheek voor studenten. Maar ook intern kunnen we soms zuiniger omgaan met belastinggeld… Floris doet altijd zijn best voor jouw centen en rechten!

Stem op jouw favoriete kandidaat!