Casper de Haes volgt Douglas Dorothal op in Universiteitsraad UU

Casper de Haes volgt Douglas Dorothal op in Universiteitsraad UU

20 January 2020 news press release 0

VUUR-raadslid Douglas Dorothal (21) legt per 1 februari zijn werk voor de Universiteitsraad van de Universiteit Utrecht neer. Casper de Haes (21) volgt hem op.

“Toen ik in mei verkozen werd, keek ik uit naar wat ik allemaal kon doen om de universiteit diverser, inclusiever en in het algemeen beter te maken. In de kerstvakantie ben ik tot de conclusie gekomen dat dit werk op dit moment in mijn leven, ook door persoonlijke omstandigheden, niet goed bij me past. Ik ben blij dat we in Casper de Haes een opvolger gevonden hebben,” aldus Douglas Dorothal.

Fractievoorzitter Nienke Prins vindt het jammer dat Douglas Dorothal vertrekt, maar begrijpt zijn keuze: “Je studententijd is dé tijd om jezelf op allerlei manieren te ontwikkelen en met leuke dingen bezig te zijn. Soms gebeuren er dingen die je niet verwacht, waardoor je moeilijke keuzes moet maken. Het is jammer dat dit Douglas overkomen is en we gaan hem missen binnen de fractie, maar we steunen hem in zijn beslissing.”

Het afgelopen half jaar was Douglas woordvoerder diversiteit en inclusiviteit.

Op 1 februari geeft Douglas Dorothal het stokje over aan Casper de Haes, bachelorstudent Economie en Politicologie aan de University College. Prins: “Casper heeft van alle lijstduwers voor VUUR de meeste stemmen opgehaald tijdens de verkiezingen. Ik ben blij dat hij zich met net zoveel enthousiasme voor onze fractie wil inzetten. Als student aan de UCU brengt hij een uniek perspectief binnen de universiteitsraad.” 

Casper de Haes staat te trappelen om te beginnen: “Na de verkiezingen in mei ben ik altijd betrokken gebleven bij de medezeggenschap en Lijst VUUR. Dit semester was ik van plan om mijn scriptie te schrijven, maar die heb ik een half jaar kunnen uitstellen. Daardoor kan ik me nu volledig inzetten voor inclusiviteit en diversiteit binnen de Universiteit Utrecht. Ik heb er ontzettend veel zin in!”