Vacature Bestuur Vereniging VUUR

Voor het bestuur van VUUR zoeken we enthousiaste VUUR-leden die het leuk lijken om de grootste medezeggenschapsvereniging van Utrecht te besturen. Het verenigingsbestuur is een onmisbaar onderdeel dat voorziet in hoofdlijnen en organisatie van de vereniging, onderlinge communicatie en een gezamenlijke campagne. Daarnaast rest het bestuur van dit jaar een speciale eer! Het is namelijk een lustrumjaar, waar al 5 jaar voor wordt gespaard.

Positie Bestuurslid Vereniging VUUR
Werklast 3-6 uur per week, te doen naast studie of raadsjaar
Locatie Utrecht
Tijdspad 1 september 2020 – half juli 2021
Sollicitatieprocedure Solliciteren kan tot uiterlijk 21 juni 2020;
Sollicitaties worden in overleg ingepland in de week van 21 juni 2020;
Het nieuwe bestuur wordt gepresenteerd aan de vereniging tijdens de ALV op 2 juli 2020.

Wat is het VUUR-bestuur?

Het bestuur is vooral een communicatief en organiserend orgaan dat tussen de verschillende VUUR-fracties en de VUUR-leden staat. Zij zorgen ervoor dat de verschillende fracties met elkaar communiceren, dat leden inspraak hebben in grote beslissingen, en dat activiteiten, inputavonden en bovenal de campagne worden georganiseerd. Bestuursleden kunnen ook raadsleden van een VUUR-fractie zijn, maar dit hoeft zeker niet.

Wat doet het bestuur?

Het bestuur heeft één kerntaak. Dat is het leiden van de vereniging. Dit doet het bestuur middels de volgende sub-taken:

1. Het plannen, faciliteren en leiden van ALV’s, waarin leden bij elkaar komen en verenigingszaken worden besproken. Dit zijn bijv. de verdeling van de verschillende commissies van VUUR, het instemmen van begrotingen en afrekeningen, en het plenair bespreken van belangrijke onderwerpen die binnen de medezeggenschap spelen.
  2. Een campagneteam aanstellen. Het hoogtepunt van het jaar zijn natuurlijk de verkiezingen. Het bestuur zorgt ervoor dat een campagnecommissie voorzien is van de middelen en de mensen die nodig zijn om een prachtigecampagne op te zetten.
  3. Alle andere commissies aanstellen. Denk aan een activiteitencommissie, een zoekcommissie (ZoekCo), een sollicitatiecommissie (SoCo) en nog veel meer.
  4. Leden werven voor de vereniging.
  5. Aan het bestuur zal worden gevraagd een bijdrage te leveren aan een plan waarin de toekomstige richting van de vereniging wordt beschreven. Hierover komt z.s.m. meer informatie.Alle andere commissies aanstellen. Denk aan een activiteitencommissie, een zoekcommissie (ZoekCo), een sollicitatiecommissie (SoCo) en nog veelmeer 4.Leden werven voor de vereniging 5.Aan het bestuur zal worden gevraagd een bijdrage te leveren aan een plan waarin de toekomstige richting van de vereniging wordt beschreven. Hierover komt z.s.m. meer informatie.

Wie zoeken wij?

Voor het bestuur zoeken we minimaal 3 studenten die affiniteit hebben met VUUR. Ervaring binnen VUUR het afgelopen jaar is een pre, maar zeker geen noodzaak. We stellen graag een diverse groep samen, die de VUUR-leden weerspiegelt. We zoeken kandidaten voor de volgende posities:

• Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Algemeen bestuurslid

Geef aan binnen je korte motivatie welke positie je ambieert en waarom je denkt deze goed te kunnen vervullen! Mocht je wel interesse hebben, maar niet meteen weten hoe of via welke positie jij bij wil dragen, neem dan vooral contact met ons op! De ideale kandidaat beschikt over de volgende kwaliteiten:

• Een hart voor medezeggenschap;
  • Goede communicatie skills;
  • Assertief en proactief;
  • Ad hoc kunnen denken en werken;
  • Stressbestendig.

Wat bieden wij jou?

We zullen er alles aan doen om jou goed in te werken als bestuur. Daarnaast is diteen uitzonderlijke ervaring om alle kanten van de medezeggenschap mee te maken en daarin een leidende rol te hebben. Je leert er veel van en je krijgt veel waardering terug van je leden voor het werk dat je doet. Als bestuur van VUUR leer je bovendien in een korte periode ontzettend veel enthousiaste en betrokken mensen vanuit allerlei studierichtingen kennen. Dat biedt uitstekende mogelijkheden om je eigen ontwikkeling te stimuleren en netwerk te vergroten.

Hoe kan ik solliciteren?

Herken jij je in bovenstaande profielschets en ben je enthousiast geworden? Reageer dan gauw! Je kunt tot uiterlijk 21 juni solliciteren door je CV en een motivatiebrief (max. 1 A4) te verzenden naar bestuur@verenigingvuur.nl. Verwerk in je sollicitatiebrief voor welke functie jij solliciteert en hoe jij graag een bijdrage zou willen leveren aan de vereniging. Dat mag heel concreet zijn, maar mag ook nog een vrij algemeen beeld zijn. Mocht je willen solliciteren als algemeen bestuurslid, geef dan alvast aan welke portefeuille(s) je zou willen oppakken. Mocht je nog ergens over twijfelen, schroom dan niet om met een van ons te bellen. In de week van 21 juni zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden om kennis te maken. Mogelijk zullen we in die week een aantal keer bellen om ervoor te zorgen dat de personen met de juiste competenties aan de juiste posities worden gekoppeld! Belangrijk om te weten is, dat wij ernaar streven om iedereen die een bijdrage wil leveren aan de vereniging ook de mogelijkheid te bieden om dit te doen. Er zijn naast bestuursfuncties, voldoende kansen om binnen commissies een leidende rol te nemen. Het nieuwe bestuur van VUUR zal daarna worden gepresenteerd op de ALV van 2 juli.

Vragen?

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons bereiken via bestuur@verenigingvuur.nl, of beter zelfs kan je Vincent de Haes (huidig bestuurslid) bellen of appen (0641487554).