Vacature lid universiteitsraad

Wil jij de belangen van meer dan 30.000 studenten behartigen bij het universiteitsbestuur? Wil jij leren debatteren, lobbyen en netwerken en tegelijkertijd échte verschillen maken? Heb jij een passie voor onderwijs, studentenwelzijn, duurzaamheid of een ander belangrijk thema? Solliciteer dan voor de universiteitsraadsfractie van Lijst VUUR!

Wat is VUUR?

VUUR (Vereniging Utrechtse UniversiteitsRaad) is actief in alle lagen van de medezeggenschap. Door ons netwerk weten medezeggenschappers van universiteitsraad tot faculteitsraad tot OC met wie zij problemen aan kunnen pakken. Zo kan geen bestuurder om ons heen en zijn we een belangrijke speler in universitair beleid. Dat is de kracht van VUUR. . Belangrijke documenten, zoals de begroting, het strategisch plan en bestuursbeurzen, worden ter instemming voorgelegd aan de universiteitsraad (UR of U-Raad). Op deze manier kun jij als medezeggenschapper toezicht houden op het bestuur en beleid en waar mogelijk verbeteringen aanbrengen. Ook komen wij met eigen initiatieven, die we voorleggen aan het College van Bestuur van de universiteit.

Wie zoeken wij?

Op onze lijst voor de verkiezingen van 2021 zien wij graag inhoudelijk sterke studenten. Uiteraard zien wij graag studenten die betrokken (willen) zijn bij de organisatie van de Universiteit Utrecht. Daarnaast beschikt de ideale kandidaat over de volgende kwaliteiten: (pre, geen vereiste)

• Kritische denkvaardigheden;
  • Resultaatgericht met realistische doelen;
  • Oog voor strategie
  • Goede communicatieskills;
  • Assertief én proactief;
  • Teamspeler;
  • Doorzettingsvermogen
  • Leergierigheid;
  • Eventuele eerdere ervaring met medezeggenschap;
  • Organisatorisch sterk.

Wat ga je doen?

Als raadslid voor VUUR bestaan je werkzaamheden onder meer uit:

• Het aandragen van eigen initiatieven en deze verdedigen;
  • Het analyseren van documenten en daarbij beleidsadviezen formuleren;
  • Het beoordelen van de gang van zaken binnen de universiteit in haar geheel;
  • Strategische contacten onderhouden, bijvoorbeeld met directeuren en collega-raadsleden..
  • Het onderhouden van contacten met vele belanghebbende gesprekspartners en de achterban (medestudenten en VUUR);
  • Het deelnemen aan de activiteiten en trainingen van de universiteitsraad en VUUR.

Bijzonderheden
  • De tijdsinvestering bedraagt 0,8 FTE (32 uur);
  • De formele startdatum is 1 september 2021;
  • De vergoeding voor het raadswerk is ca. €8400,00 per jaar;
  • Mogelijkheid tot flexstuderen;
  • Eventuele aanvullende voorzieningen mogelijk bij bijzondere omstandigheden;
  • Aanwezigheid tijdens de campagneperiode en de verkiezingen (6-8 april) is verplicht;
  • De inwerkperiode begint vanaf maart en is te combineren met nevenactiviteiten.

Wat bieden wij?

We zullen er alles aan doen om de geselecteerde kandidaten optimaal voor te bereiden op de verkiezingen en het daaropvolgende raadsjaar. Verder bieden wij en de universiteitsraad trainingen en workshops, maar ook gezelligheid! Na een jaar bij fractie VUUR, ben jij een doorgewinterde debater, lobbyist en all-round leider. Jij kent alle ins en outs van de Universiteit Utrecht en weet hoe je daar politieke verschillen moet maken. Oud-raadsleden van VUUR uit vele verschillende sectoren geven aan dat ze kennis uit de fractie nog erg vaak gebruiken in hun werk. Ook leverde VUUR hen een groot netwerk op. (Oud) VUUR-raadsleden zijn werkzaam (geweest) bij studentenorganisaties als het ISO, de LSVb en het LOF, in de lokale of landelijke politiek, bij ministeries of bij politieke partijen.

Vanwege COVID-19 kan VUUR helaas weinig zekerheid bieden over de toedracht van de campagneperiode. Wij proberen de kieslijst zoveel mogelijk bij de ontwikkeling van dit proces te betrekken.

Hoe kan ik solliciteren?

Herken jij je in bovenstaande profielschets en ben je enthousiast geworden van de werkzaamheden? Reageer dan gauw! Je kunt tot uiterlijk 7 februari solliciteren door je CV en een motivatiebrief (1 à2 A4) te verzenden naar sollicitaties@verenigingvuur.nl. Verwerk daarbij in je sollicitatiebrief ten minste één inhoudelijk punt dat je graag in de universiteitsraad zou willen bespreken. Dat mag heel concreet zijn, maar mag ook nog een algemeen beeld zijn. We sturen je bij ontvangst zo snel mogelijk een bevestigingsmail.
Daarna zullen de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden om kennis te maken. Sollicitanten zullen daarop volgend in een ochtend of middag gezamenlijk aan een casus werken, want VUUR hecht veel belang aan een goede onderlinge samenwerking. Deze data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Alle kandidaten van VUUR zullen eind februari worden gepresenteerd.

Vragen?

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons bereiken via soco@verenigingvuur.nl. Dan gaan wij kijken wie jouw vraag het beste kan beantwoorden!