Rémi ter Haar

Rémi ter Haar

“Rémi is master student in Public International Law, waarbij ze zich focust op klimaat- en zeerecht. Duurzaamheid staat daarom boven aan haar agenda. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met oude items een tweede leven geven, kleding voor huisgenoten repareren of klussen in huis. Daarnaast heeft ze een achtergrond in Franse taal, kunst en cultuur, en heeft ze enige tijd in Frankrijk en Italië gewoond. Echt stress ondervindt ze van studeren inmiddels na 6 jaar niet meer: ‘Studieschuld? Achja, dat loopt wel los, hopelijk dan…’

Rémi komt van origine uit de prachtige Achterhoek, maar tegenwoordig zal je haar vaak op het voetbalveld bij Olympos vinden. Naast studeren vindt ze het namelijk ook belangrijk dat de student alle mogelijkheden aangereikt krijgt om zich als individu te ontwikkelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stages en buitenlandervaringen, maar ook vooral aan sporten, kunst en cultuur of andere activiteiten die vaak slechts als hobby’s worden weggezet. Studeren is zoveel meer dan alleen in de boeken duiken; ruimte voor extra-curriculaire activiteiten moet er zeker zijn.

Bovendien hoort studeren voor iedereen te zijn. Uit haar eigen familie de eerste op de universiteit ziet ze nog veel ongelijkheid in kansen: ‘Waar ik vaak na college nog meerdere uren draaide achter de kassa in de supermarkt, hadden anderen de kans om stage te lopen; daar gaat het al mis.”