Greenovation Challenge

Greenovation Challenge

29 oktober 2015 duurzaamheid evenement 0

 

De huidige maatschappij is steeds meer gericht op duurzaamheid en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook de Universiteit Utrecht is al goed op weg om steeds duurzamer te worden, maar we kunnen alle hulp goed gebruiken!

Als student of medewerker maak je bijna dagelijks gebruik van de omgeving van de Universiteit Utrecht; bijvoorbeeld wanneer je over de Uithof fietst, studeert in de binnenstad of werkt in het lab of op kantoor. Tijdens deze activiteiten denken veel mensen regelmatig: “Kan dit echt niet beter?!” Onthoud deze gedachten, want op dit moment kun je zelf zorgen dat het beter wordt!

Dus kom je tijdens je werkzaamheden op een briljant idee om de Universiteit Utrecht duurzamer te maken en wil je dit tot uitvoering brengen? Stuur dan, vóór 8 december 2015, jouw idee in! Denk groot, be creative en zie jouw idee werkelijkheid worden!

Opdracht

Bedenk, alleen of in een groep van maximaal vier personen, een innoverend en concreet idee waardoor de UU een stukje duurzamer kan worden. Vul de template in en schrijf een mooi voorstel waarin jouw idee goed wordt uitgewerkt. Wat er allemaal in het voorstel moet komen staat beschreven in de template.

Lever dit idee in bij the Green Office door, vóór 8 december 2015, de ingevulde template en het voorstel te mailen naar greenoffice@uu.nl. Een vakkundige jury gaat alle voorstellen bekijken en zal een top 10 selecteren. De jury let hierbij op originaliteit, realiseerbaarheid, duurzaamheid en draagvlak. De top 10 wordt uitgenodigd om, tijdens de nieuwjaarsborrel van the Green Office (in januari 2016), het idee te komen pitchen. Uit deze pitches wordt de beste inzending gekozen. Het winnende idee wordt in samenwerking met the Green Office in uitvoering gebracht. Daarnaast krijgt de winnaar ook nog een WakaWaka Base!

Informatie

Op de site vind je de template, er staat alleen een Engelse versie, mocht je een Nederlandse willen stuur een mailtje!