Standpunten

Jouw onderwijs 

Onderwijs is voor iedereen en moet ook altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Hoewel iedere Nederlander op papier aan de universiteit zou moeten kunnen studeren is het in realiteit niet altijd het geval. Bovendien ziet Lijst VUUR de universiteit steeds onpersoonlijker worden. Lijst VUUR strijdt voor persoonlijk, kleinschalig onderwijs!

Duurzaamheid

Het oplossen van de klimaatverandering is misschien wel de grootste uitdaging ooit voor de mens. Het is niet voor niets dat onze universiteit een prachtig departement heeft dat zich richt op duurzaamheid. Lijst VUUR vindt dat de UU een voorbeeld unctie heeft en met al haar kennis in moet zetten om de kar te trekken, op weg naar een duurzame toekomst.

Studentenwelzijn

Welzijn staat centraal. Een al maar groter probleem onder studenten is dat hun studie ten koste lijkt te gaan van hun welzijn. Daaorm pleit Lijst VUUR voor een kerstvakantie zonder zorgen: geen toetsmomenten tijdens de vakantie of in de eerste week erna! Lijst VUUR ziet ook dat de begeleiding van de individuele student gebrekkig is. Meer persoonlijke aandacht kan ervoor zorgen dat problemen in een vroeg stadium worden ontdekt.

Diversiteit

VUUR is toegewijd voor een inclusieve universiteit zodat iedere student zich welkom voelt! Het is uiterst belangrijk dat iedereen toegang heeft tot universiteitsgebouwen. Daarnaast willen we taalbarrières tussen internationale en Nederlandse studenten wegnemen, door te zorgen voor betaalbare taalcursussen. Zo draagt Lijst VUUR bij aan het samenbrengen van mensen.